Behoud van versheid en kwaliteit van vis aan boord

Vis is een gevoelig, delicaat product. Het is dan ook van essentieel belang om de kwaliteit en versheid vanaf de vangst zo goed mogelijk te bewaken. Door de producten aan boord goed te blijven koelen, hebben bacteriën minder kans zich explosief te vermenigvuldigen. Daarnaast kunnen grondige hygiënemaatregelen het bederven vertragen.

AerSMASH op MDV-1Hygiënisch werken aan boord

Hygiënisch werken aan boord van de viskotter helpt bij het afremmen van bacteriegroei, zodat vis langer vers en houdbaar blijft. Voorbeelden zijn het regelmatig schoonmaken en desinfecteren van transportbanden en andere oppervlakken waar de producten mee in aanraking komen. Daarnaast is het zaak na iedere trek kleding en messen te reinigen, altijd schone viskisten te gebruiken en condensdruppels in en om het visruim zoveel mogelijk te vermijden.

Continue besmetting voorkomen

Bij de bestrijding van listeria en andere in de lucht zwevende boosdoeners helpt het reinigen van oppervlakken maar gedeeltelijk. Dit komt doordat de onzichtbare deeltjes na verloop van tijd neerdalen en opnieuw besmetting kunnen veroorzaken. AerSMASH biedt een effectieve oplossing om ook deze zwevende bacteriën te bestrijden. Het luchtzuiveringssysteem is in staat om zowel geur, bacteriën en schimmels in de lucht te elimineren, waardoor je black spot en listeria snel en effectief uit je visruim kunt verbannen.

Kwaliteitsbehoud en frisse lucht

AerSMASH OP Uk-158Het AerSMASH luchtzuiveringssysteem heeft al op verschillende viskotters zijn functionaliteit bewezen. Jacob van Urk van de UK 158 vertelt: “Sinds een half jaar hebben wij een AerSMASH-unit in het visruim hangen. Afgaande op de feedback van onze afnemers heeft dit een positief effect op de kwaliteit van ons product”.

Ook Hendrik en Dirk Romkes van de MDV1 zijn positief: “Sinds een paar maanden draait er een AerSMASH-unit in het verwerkingsruim. Wij merken dat de intense geur in het ruim sterk is verminderd en dat als we op maandagmorgen aan boord komen, het zelfs fris ruikt”.

"Toen we de boxen vorig jaar juli in het visruim installeerden, merkten we meteen verschil. De stank is helemaal weg en belangrijker nog: we houden onze garnalen beter van kwaliteit. Natuurlijk moeten we nog steeds goed opletten, maar dankzij dit systeem is de houdbaarheid van onze producten zichtbaar verlengt. Normaal gesproken moesten we in augustus, tijdens de zogenaamde ‘hondsdagen’, vaker lossen om verzuring van de garnalen te voorkomen. Nu hebben we daar gelukkig geen last meer van.’’- Garnalenvisser Jeroen Klein van de WR 111"

Eenvoudige installatie

Aan boord van viskotters kan de AerSMASH 2 unit tot wel 600 kubieke meter lucht per uur reinigen. De units zijn stekkerklaar en kunnen in de koel- en verwerkingsruimtes worden opgehangen. In de meeste gevallen is mogelijk de unit aan te sluiten op bestaande ventilatiesystemen.

Meer weten? Lees meer over de voordelen van AerSMASH in onze informatiefolder

Lees onze informatiefolder